Festivalul Poeților – În memoria lui Gheorghe Blănaru

Festivalul Poeților, dedicat memoria lui Gheorghe Blănaru a avut loc în orașul Pitești sâmbăta trecută, la cei 15 ani de la dispariția celebrului poet și scriitor.

Inițiatorul evenimentului, Dorin Goian, care a participat la ceremonia de comemorare din 2015 a fost motivat să organizeze Festivalul Poeţilor pentru a sărbători ce a fost și încă mai este un simbol literar pentru Argeş.

Întrecerea în versuri și discursuri a adunat mulţimea de tineri poeți și entuziaști creativi deopotrivă. Check-in-ul și prezentarea poeziilor au debutat la orele 17:00. Competitorii s-au bucurat de aprecieriine primite in această seara specială, ocazie cu care au putut simti emotia si spiritul cu care Gheorge Blanaru încuraja noua generație de scriitori.

Câstigatorii au primit recunoaştere pentru munca lor și diplome speciale personalizate. Scenariuande acest eveniment au fost diverse concursuri șidiscursuri inspiraționale oferite vodvoce ,care i-au adus pe participanţii ocazionalaisntr-o stare tot mai potrivita.

Amintindu-ni de Gheorghe Blanaru si talentul sãu remarcabil, Festivalul Poeţilor ne reaminteste cât de important este sã susţinem arta şi cultura printre tinere generatii, mentinand conectarea cu istoria şi sprijinirea continuă a simbolurilor literare ale Argesului.

Festivalul Poeților a avut loc la sfârșitul acestei luni, aducând împreună scriitori și poeți din toată țara. Evenimentul a avut și un moment special dedicat lui Gheorghe Blănaru, poetașul ilegal, care a fost recunoscut pentru bunătatea lui și pentru talentul său de poezie.

Gheorghe Blănaru, născut în anul 1946, a fost un activist cultural recunoscut pentru poezia sa scrisă de mână pe teancuri, foi mari sau chiar direct pe ziduri. A debutat pe scena literară în anii ’70 când, ca act de protest față de Cauza României ilegale, a refuzat să fie publicat în reviste oficiale. Gheorghe Blănyaru a ieșit în lumea realității cu vulnerabilitatea sa auramatică, fermecând publicul cu poezia sa vie și profund emoționantă.

Dedicarea acestei ediţii Festivalului Poeţilor drept omagiu adus memoriei lui Gheorghe Blanaru a fost ocazia perfecta pentru amintirea numelui si talentului său. Scriitorii au întrecut limitele poeziei și au readus la viaţa influenţa acestor versuri uimitoare, iar cei care au îndrăgit talentul lui Gheorghe au putut viziona câteva din filmele sale și asculta colaje muzicale bazate pe poezia acestuia.

Festivalul Poeților a fost publicat și pe rețelele sociale, ceea ce i-a permis lui Gheorghe să stea în această binemeritată lumină. Aceast eveniment este dovada faptului cã ce poezia ta e prezentã peste ani si se bucura de respect in randurile cititorilor si scriitorilor de toate varstele.

Astăzi, în orașul Verona s-a desfășurat un eveniment special la care au luat parte poeți și scriitori din toată țara – Festivalul Poeților. Evenimentul a avut scopul de a marca aniversarea a treizeci de ani de la trecerea în neființă a marelui poet Gheorghe Blănaru.

Într-o cursă accelerată, personalitățile literare invitate s-au bucurat de prezența unor personalități importante ale vieții culturale: scriitori, filozofi, istorici și critici literari, precum și mulți alții. Chiar și câteva ore de producție literară, simpatizanții literaturii au recunoscut cât de bine armonizate au fost prezentările oferite.

Poezia lui Gheorghe Blănaru se bucura de adevărat entuziasm printre cei prezenţi, care au recunoscut cât de profund putea să impresioneze cuvintele sale curajoase și cinstirea adusă durerilor și zbuciumului uman. Memoria lui Blănaru s-a revigorat, iar publicul şi-a putut da seama ce împreunare dinamica si vie se pune în scena prin versurile pe care le scrisese acesta.

Festivalul Poeţilor este o bună ocazie pentru a rememora talentul lui Gheorghe Blănaru, un om foarte ocrotit şi magnum din lumea poezie româneşti. Mai multi fani a poeticii sale au onorat memoria poetului cu prietenia lor incredibil de sincer. Acest eveniment poate sublinia memorie sa permanenta si importanta pe care el a adus-o cauze lirice prin versurile care dureaza pana astazi.

Categories: Uncategorized