Festivalul Poeților – În memoria lui Gheorghe Blănaru

Ar trebui să ne amintim de Gheorghe Blănaru. A fost poet și autor de poezii care au fost citite la festivaluri din diferite orașe din România, inclusiv București. Memoria poeților este păstrată vie cu ocazia celei de-a 50-a ediții a festivalului Poeților.

Concursul de Poezie a fost un concurs internațional pentru cele mai bune poezii în limba română. A avut loc la București între 2010 și 2014.

Competiția a avut loc în săptămâna Zilei Independenței României (1 august) și a fost organizată de Universitatea de Administrare a Afacerilor, înființată la 16 octombrie 2007, sub egida Guvernului Bucureștiului. Scopul acestui concurs a fost sărbătorirea și onorarea unuia dintre cei mai importanți poeți ai României: Gheorghe Blănaru (1893-1939), ale cărui lucrări au fost adesea folosite pentru a promova integrarea națională, precum și identitatea și patriotismul. Concursul a început cu o ceremonie de prezentare la ora 12:00, pe 1 august 2010, la Clădirea Facultății „București”, unde au participat 11 școli. A fost implementat un sistem de vot; fiecărei școli i s-a permis să voteze până la trei participanți per categorie, cu un total maxim de voturi fiind de 196 de puncte în total (inclusiv trei puncte acordate pentru fiecare răspuns corect).

Festivalul Poeților este cel mai vechi concurs literar din România. A avut loc pentru prima dată în 1923 și este acum un eveniment literar major, cu aproximativ 100.000 de participanți din toată țara.

Numele reflectă bogăția conținutului asamblat de poeții noștri: de la poezie la proză, istorie, mitologie sau chiar gătit. Festivalul Poeților nu adună doar lucrări poetice, ci are și un puternic element narativ: se referă la un incident din istoria României – cel al lui Gheorghe Blănaru (1865-1914) care a fost unul dintre cei mai mari scriitori români și un erou național.

Deși poeții nu sunt o meserie, unii dintre ei ajung să-și împărtășească creativitatea cu alții prin poezie. Memoria unui poet ar trebui cinstită.

Când creați conținut pentru orice site sau rețele sociale, este important să mențineți același format și același standard de scriere.

Festivalul Poeților este un eveniment anual care își propune să promoveze poezia în toată România, desfășurat la București. Sloganul „Hai să facem din România un loc în care oamenii se pot reuni și nu doar să vorbească despre problemele lor în stradă” se reflectă într-o invitație adresată participanților săi de a scrie poezii și piese cu mesaje universale prin artă.

Acest articol este despre Gheorghe Blănaru, un poet și filosof din Transilvania care a locuit la Iași pe la sfârșitul secolului al XIX-lea-începutul secolului al XX-lea. El a fost el însuși poet, dar și filozof.

Conținut: Scopul principal al acestui articol este acela de a aminti viața și opera lui Gheorghe Blănaru, ambele semnificative în literatura română. S-a născut în Transilvania (azi România) la 29 august 1864 și a murit la 10 noiembrie 1940. Opera sa literară cuprinde eseuri de poezie și filozofie, care considerau lucrările unor alți autori drept secundare sau chiar inferioare celei sale. În zilele noastre, majoritatea cititorilor își amintesc de el doar pentru poeziile sale, deoarece le-a adunat într-o antologie când era deja mort. Cu toate acestea, lucrări poetice precum „Morte într-un spațiu” (1896) au fost aproape deloc publicate.

Categories: Uncategorized