Festivalul Poeților – ANTOLOGIA COTNARI

Festivalul Poeților „Antologia Cotnari” a avut loc pe 24 august în satul Cotnari din județul Iași. Acest eveniment a fost o ocazie plină de inspirație pentru poeții locali să împărtășească publicului poveștile lor poetice.

Participanții s-au bucurat de diferite spectacole și au asistat la recitaluri, dansuri și muzică tradițională. Organizatorii au oferit câteva premii pentru cei mai buni poeți.

În plus, au fost scrise și citite poezii anonime, care au făcut parte din povestea festivalului. Momentele dedicate spectatorilor au fost încântătoare și au făcut ca oamenii să se simtă atrași de poezie.

Festivalul „Antologia Cotnari” s-a bucurat de un real succes, iar atmosfera creată a fost una de armonie și caldură. Acest eveniment este unul care aduce bucuria poeziei în sufletele tuturor celor care îl trăiesc, oferindu-le audienței șansa de a trăi experiența culturală a Festivalului Poeților.

Festivalul Poeților – ANTOLOGIA COTNARI, ediția a XIV-a iscusit reunit și îndrăgostit anul acesta poeți din toate colțurile țării, sub umbrela soarelui cald al zilelor de vară. Cele două zile de festival au fost pline de emoție și savoare autentică a poeziei românești.

Au luat parte 60 de poeți de toate vârstele și din toate regiunile țării, provenind din orașe mari sau mici. Oamenii s-au întâlnit cu inteligența, talentul și versurile tuturor celor prezenți, armonizând în acelaş melodie tinerilor îmbujoraţi si maturelor ultimele lor dragoste cuvinte. Pe lângă aceste lucruri, oamenii au fost contopirea istorie literaturii în vorbirile lor și încomunicabila simbioză dintre gândirea individuală şi spiritul spiritual exercitat prin versuri.

Juriul a ales un laureat principal al ANTOLOGIEI COTNARI pe care Festivalul Poeţilor l-a desemnat să poarte acest titlu prin alegerea unui punctaj pe care au acordat fiecare scrisoarea in parte. Acesta a fost recompensat cu un premiu simbolic: un certificat de concurs și o diplomă specială.

Organizatorii ANTOLOGIEI COTNARI au facut tot ce le-ar participantilor sa simt ca festivalul le-a sprijinit si le-a onorat pentru a se adresa publicului in toata splendoarea gandirii sale constructive.

Au fost momente zguduitoare, care ne-au facut sa simtim ca astfel de evenimente sunt modalitatea cea mai corecta si deschisa prin care poezia romaneasca isi poate future integritate si conexiune cu sufletele noastre.

Festivalul Poeților – Antologia Cotnari este cel mai important festival al poeziei din România, organizat anual, în luna august, la Iași și la Cotnari. Acest festival reuneste scriitori, poeti, profesori literatura, critici si publicul larg pentru a le permite sa comunice ideile lor despre poezie si cultura.

La acest eveniment sunt invite invitati speciali care fac prezentari despre subiecte precum istoria poeziei, crearea de opere literare si multe altele. Sunt organizate și ateliere de scris și de creativitate in care publicul participa cu entuziasm. Acesta e un eveniment perfect si foarte important pentru cei pasionati de arta si cultura.

Antologia Cotnari aduna poezii memorabile scrise de excelentii poèti și-l onoreaza pe cel mai promitator poet tânăr in mod special. Sub titlul Festivalului Poeților – Antologia Cotnari au luat parte numeroase persoane cunoscute din lumea literara: Ioan Es. Pop, Tudor Arghezi, Ion Minulescu, Marin Sorescu si multi altii.

Joaca invitati din diferite colțuri ale lumii bobdează ecoul la fiecare ediție a Festivalului Poeților – Antologia Cotnari, punand accent pe importanta artei și literaturii pe plan local, regional si global.

Categories: Uncategorized