Cele 5 sfaturi ale lui Ernest Hemingway pentru a scrie cu măiestrie
Îndrumări

Cele 5 sfaturi ale lui Ernest Hemingway pentru a scrie cu măiestrie

Cine este mai bun?

Mulți oameni de afaceri când se confruntă cu sarcina de a scrie în scopuri de marketing vor avea imediat o replică: Hei, eu nu sunt Hemingway!
Dar, cu adevărat, cine ar încerca să-l întreacă pe Hemingway? Decât să se aprofundeze în proza frumoasă a literaturii, el a ales să evite confuzia la fiecare pas și să scrie simplu și clar.
Deci, să vedem ce ne poate învăța Ernest despre o scriere eficientă.

1. Utilizați propoziții scurte.

Hemingway a fost renumit pentru un stil minimalist de scriere, care nu avea adjective fastuoase și a trecea direct la subiect. Pe scurt, Hemingway a scris ca un simplu geniu.

Poate că cea mai frumoasă demonstrație a abilității lui de a scrie propoziții scurte a fost fiind provocat să spună o poveste întreagă în numai 6 cuvinte:

De vânzare: încălțăminte pentru copii, niciodată purtată.

2. Utilizați primele paragrafe scurte.

Vedeți introducerea.

3. Folosiți vocabularul bogat al limbii engleze.

Iată ce spune David Garfinkel despre acest subiect:

Este musculos, plin de forță. Engleză vibrantă provine din pasiune, concentrare și intenție. Ca și cum ați depune un efort mare și ați încerca să mutați un bolovan … și de fapt să transpirați, să urlați, să încordați mușchii până la epuizare … și să mutați chestia ceea nenorocită!

4. Fii pozitiv, nu negativ.

Așa cum Hemingway nu era cel mai fericit tip din lume, ce înseamnă pentru el prin a fi pozitiv? Practic, ar trebui să spuneți mai degrabă ceva ce este decât ceea ce nu este.

Iată cum, prin cvinte, Michel Fortin numește acest lucru:

Afirmarea a ceea ce ceva nu este poate fi contraproductivă, deoarece încă îi ghidează mintea, doar că în direcție opusă. Dacă ți-am spus vizita la dentinst este nedureroasă, de exemplu, te vei concentra în continuare pe cuvântul „durere” în de „lipsa de durere”.

• În loc să spui „ieftin”, spuneți „economic”,

• În loc de „această procedură este nedureroasă”, spuneți „există un mic disconfort” sau „este relativ confortabil”

• Și în loc de a spune că „acest software nu are erori” sau „foarte simplu de manevrat”, spuneți „acest software este consistent” sau „stabil”.

5. Să nu aveți niciodată doar 4 reguli

De fapt, Hemingway avea doar 4 reguli de scriere și erau acele care i-au fost date cînd lucre ca reporter  la Kansas City Star în 1917. Dar, așa cum știe orice scriitor de pe web, că doar 4 reguli nu sunt îndeajuns.

Deci, pentru a avea 5 reguli, a trebuit să caut mai mult pentru a obține cele mai importante sfaturi pentru o scriere ale lui Hemingway:

„Eu scriu o pagină de capodoperă care face cît nouăzeci și unu de pagini de rahat”, a mărturisit Hemingway lui F. Scott Fitzgerald în 1934. „Încerc să pun rahatul în coșul de gunoi”.